NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ

محورهای بیانات حضرت آیت الله خامنه ای همگی مهم و نیازمند واکاوی و توجه هستند اما شاید مهمترین و اساسی ترین نکته آن، تاکیدی بود که ایشان بر "لزوم پایبندی دولت به شعارها و وعده هایش" کردند.
رهبر انقلاب در این باره با قدردانی از خدمات دولت، بر پایبندی به شعارها و جهت گیریهای اعلام شده تأکید کردند و افزودند: علت اقبال مردم در انتخابات سال 84 و 88 به رئیس جمهور همین شعارهای جذاب و ضروری بود چرا که مردم به ارزشها و آرمانها پایبند و دلبسته اند.
ایشان، عدالتخواهی، استکبارستیزی، ساده زیستی، مقابله با منش اشرافیگری، «مقابله با ویژه خواری و سوءاستفاده از ارتباطات اقتصادی و غیراقتصادی» و خدمت رسانی صادقانه را از جمله شعارهای جذاب دولت خواندند و افزودند: اصول و ارزشهایی که امام خمینی می فرمود و باعث محبوبیت ایشان در قلب ملتها شد از اساسی ترین شعارهای دولت است که باید کاملاً به آن پایبند بود.
در هفت دیدار گذشته کابینه دولت با رهبر انقلاب سابقه ندارد که ایشان این چنین صریح بر لزوم "پایبندی دولت به شعارها و جهت گیریهای اعلام شده" تاکید و دولتمردان را به تقید به وعده هایشان فرابخوانند. 
تذکر دیروز رهبر انقلاب گویا در نتیجه تغییر و تحولاتی است که در منش و روش دولت اتفاق افتاده؛ تغییراتی که به نظر می رسد بویژه در سال اخیر و با جابجایی ها و عزل های متعدد، حاشیه دار شدن بسیاری از موضوعات کم یا حتی بی اهمیت در دولت، انحراف بخش هایی از دولت و سردادن شعارهایی غیر از آنچه وعده داده شده و ... حاصل شده است. 
در واقع می توان تایید کرد که اگر "رویکرد و جهت گیری عملی" دولت همان راه و خط دولت نهم بود، رهبر انقلاب دیروز از ضرورت پایبندی و تقید به شعارها سخنی به میان نمی آوردند زیرا سست شدن بخش هایی از دولت در تحقق وعده‌ها و ظهور جریان انحرافی در دل آن، در دوران دولت دهم باعث ایجاد نگرانی شده است.
فارغ از این موضوع، چرایی تاکید حضرت آیت الله خامنه ای هم بر لزوم عمل کردن دولت به شعارهایش پاسخ های تفکر برانگیز و روشنگری به ویژه برای خود مسئولان دولت به همراه دارد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان روز گذشته خویش، کار برای خدا را رمز برخورداری از توفیق الهی و ایجاد جذابیت در دلهای مردم برشمردند و تأکید کردند: اگر به هر علت تقید به شعارهای دولت سست شود توفیقات الهی نیز کم خواهد شد بنابراین با همان شور و نشاط و تلاش به خدمت صادقانه و بدون توقع ادامه دهید.
در این سخنان، ایشان اولین و مهمترین اثر سست شدن تقید به وعده ها و شعارها را "کم شدن توفیقات الهی" برای دولت می دانند؛ این نکته مهم به مثابه هشداری تکان دهنده است که اگر مسئولان را هشیار نکند نه تنها الطاف الهی که به تبع آن علاقه و حمایت مردم را هم از آنان کاهش و در اثر بی تفاوتی به وعده ها دل های مردم و حامیان دولت را هم کدر خواهد کرد.
نتیجه این روند چیزی جز گسستن رشته "اعتماد" مردم به دولت و بی اعتباری آن نخواهد بود؛ رویدادی که اگر محقق شود رئیس جمهور و اطرافیانش حتی نباید امیدی به آینده برنامه های انتخاباتی خود هم داشته باشند.
درست است که رای مردم به شخص دکتر احمدی نژاد بود اما اما اگر آنان از رئیس جمهور و دولتش در قبال وعده ها و ارزش ها سستی و بی تفاوتی ببینند به صراحت از او روی بر خواهند گرداند زیرا آنچنان که رهبر انقلاب فرمودند "مردم به ارزشها و آرمانها پایبند و دلبسته‌اند" نه به اشخاص.
روی دیگر سکه "عمل به شعارها"، دامن نزدن به مطالبات و نیفزودن به وعده هاست تا امکان تحقق آن ها فراهم شود. این واقعیت پیش تر مورد اشاره رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. 
ایشان در شهریور ماه سال 85 در دیدار هیئت دولت با بیان اینکه تعهدات را با مقدورات تنظیم کنید و به مطالبات و توقعات ناممکن دامن نزنید، تصریح کردند که "از این اطمینانى که مردم به شما دارند، بیشترین استفاده را بکنید. آن جایى که واقعاً ممکن نیست، آن جایى که درست نیست و آن جایى که کار نشدنى است، به مردم صریح بگویید؛ بگویید این کار نمیشود و با امکانات کشور سازگار نیست؛ مردم از شما قبول میکنند. من در یک مورد خاصى به آقاى رئیس‌جمهور گفتم این مورد را به مردم بگویید نمیشود؛ حتّى اگر پیش از شما هم وعده‌اى داده شده و حالا شما مى‌بینید عملى نیست، به مردم بگویید آقا عملى نیست. مردم هم میپذیرند."
نکته مهم دیگر در این راستا، بحث "امانتداری" دولت است. رئیس جمهور با شعارهای جذابی چون "عدالتخواهی، استکبارستیزی، ساده زیستی و مقابله با منش اشرافیگری و مفاسد اقتصادی" رای و نظر مردم را در دو انتخابات سال 84 و 88 به حمایت از خود جلب کرد. 
مردم هم از دکتر احمدی نژاد و کابینه اش انتظار داشته و دارند که به وعده ها و شعارهایی که در زمان انتخابات و پس از آن داده عمل کند و امانتداری خود را نسبت به رایی که از آنان گرفته اثبات کند. 
آنچنان که رهبر معظم انقلاب درباره مزایای عمل به وعده ها در شهریور ماه سال 85 عنوان کردند، "افزایش ایمان در دل های مردم" هم نمونه ای دیگر از آن است: هر چه شما بهتر، بیشتر، صمیمى‌تر و پایبندتر به اصول حرکت کنید و پیش بروید، عمق این ایمان در دلهاى مردم ما بیشتر خواهد شد و تغییر آن به وسیله‌ى دستهاى بیگانه، براى آنها دشوارتر خواهد شد.
البته نباید از نظر دور داشت که خطاب دیروز رهبر انقلاب درباره پایبندی به شعارها و تحقق وعده ها در واقع به همه مسئولان کشور است اما چون دولت در وسط میدان و عهده دار اداره کشور است طبیعتا در اولویت مخاطبان قرار می گیرد.
شاید بهترین پایان برای این گزارش بیانات مقام معظم رهبرى به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانى‏ در آبان سال 1375 باشد، آنجا که ایشان با تاکید بر اهمیت شعار، فرموده اند: با شعار دادن، نه یک کشور را، بلکه یک دِه را هم نمى‏شود درست کرد و اداره و آباد نمود. در کنار شعار، عمل لازم است؛ ولى بعضى از روى ساده‏لوحى، بعضى هم شاید از روى غرض، این حرف را طور دیگرى معنا مى‏کنند. گویا این طور مى‏خواهند وانمود کنند که شعار را باید کنار گذاست. این، غلط است. شعار، مثل عَلَم، راهنما و نشانه است. عملِ بدون شعار هم، مثل شعارِ بدون عمل است.

 


[ دوشنبه 90/6/7 ] [ 1:2 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 21526
بازدید دیروز: 94155
کل بازدیدها: 5094655